HTML

Ez már tényleg ma történt

2008.11.23. 21:56 Brian

Köszönhetően egy jóbarátomnak sikerült aknára kerülni a kocsival. Megérte mert kiderült, hogy a 3 hardy tárcsa közül az első kettő gyakorlatilag új. A csapágyazás középen és a hátsó tárcsa elég ramaty állapotban van, de a kopogó hang nem onnan érkezik. Mindkettő cserés lesz de így már - köszönhetően szintén egy jóbarátomnak - nem nagy érvágás az ár. Beszerzem az alkatrészeket aztán, ha lekerül a kardán a cseréhez meg lesz egy kicsit pörgetve egy esztergagépen.

A kopogó hangot a kipufogó rendszer szolgáltatja ahogy odacsapja magát a karosszériához. Gyakorlatilag az összes gumi ami arra hivatott, hogy a padlólemezhez rögzítse el van szakadva. Ráadásul a kipufogó rendszer agyon van foltozva így a gyári rögzítési pontok helyenként hiányoznak emiatt a felfogatás erősen esetleges.

Komolyabb rozsdásodást nem láttam aminek örülök viszont jelentős az olaj mennyisége a váltón allján illetve az olajteknőn. Jópár tömítés cserés lesz. Ehhez ismét elkezdhetek szerelőt keresni. Talán most több szerencsével járok.

A hűtővíz a "nyalogatás :)" teszten átment erősen úgy tűnik, hogy fagyálló.

Lassan végzek az utólag elég bénán beszerelt hangszóró rendszer kiszórásával is. A kalaptartó alljáról hullik a csonttá száradt szivacs, valamit majd kezdek vele. Áthuzatni most nem fogom, lehet, lefújom valami olcsó lakkal attól jól összeragad. Nem nagyon zavaró, mert a csomagtartóba potyog.

A fékbetéteknek még sokezer km van hátra, ahogy a tárcsáknak is. Szilentek nem nagyon lógnak, féltengelyek rendben. Motor elég könnyen mozdul, nem ártana a bakok cseréje, de még bírják. Találtam néhány elég érdekesen javított vezetéket alul. Szerintem emiatt világít ezer helyen feleslegesen a műszerfal.

Úgy néz ki lesz hátsó biztonsági övem is. Gyárliag nem volt, de én szeretnék. A helye megvan. Mivel ma is sikerült ökörködés közben keresztbe állítanom a kocsit, elkél ;).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alfa75.blog.hu/api/trackback/id/tr95784981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása